Loading...

NEXT GENERATION: MANIFESTACIONS D'INTERÈS PER PROJECTES TRACTORS

El Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme (MINCOTUR) ha llançat un avís de Manifestacions d’Interès (MDI) per identificar àrees d’interès dins del Programa d’Impuls de projectes tractors de Competitivitat i Sostenibilitat Industrial. Aquestes actuacions es plantegen com a projectes tractors amb efectes a llarg termini, realitzats de forma cooperativa, involucrant a tots o gairebé totes les baules de la cadena de valor industrial a la que tingui intenció d’inserir-i amb un caràcter vertebrador del territori, així com implicació de pimes. Al seu torn, han de tenir un impacte significatiu en la competitivitat, i contribuir a la doble transició verda i digital establerts per la Unió Europea.

Requisits dels projectes presentats a la MDI:

 • Ha de involucrar una part substancial d’una determinada cadena de valor industrial que haurà d’identificar. Aquesta representativitat es justificarà mitjançant un nombre suficient d’empreses i entitats d’aquesta cadena, incloent pimes, i la seva adequada representació territorial.
 • El projecte ha de ser tractor i cooperatiu. Per a això s’exigirà que es detall una empresa líder vertebradora de el projecte conjunt, així com un nombre mínim addicional de 5 entitats participants. Addicionalment del conjunt d’empreses o entitats interessades a realitzar el projecte, al menys el 40% hauran de respondre a la categoria de pime.
 • Entre les entitats participants hi ha d’haver al menys una que sigui proveïdora de coneixement, i que, com a tal, tingui la capacitat tècnica i organitzativa suficient per a la realització de les activitats de R + D que incorpori el projecte tractor.
 • El projecte ha de tenir un marcat caràcter innovador i / o aportar un important valor afegit en termes de R + D + I, que permeti que es desenvolupin productes o serveis nous amb un elevat contingut d’investigació o que es desenvolupi un procés de producció fonamentalment innovador.
 • El projecte ha de tenir caràcter vertebrador en el territori, amb impacte en més d’una comunitat autònoma.
 • Els projectes han de tenir entre els seus objectius l’eficiència energètica, la millora de la sostenibilitat del seu procés o producte, la descarbonització de la seva activitat, la incorporació d’aspectes d’economia circular, el millor aprofitament de recursos o la digitalització de la cadena de valor .
 • Els beneficis de el projecte no s’han de limitar a les empreses o als el sector directament involucrats en el projecte, sinó que han de ser de major rellevància i aplicació en l’economia o societat a través d’efectes d’arrossegament positius definits clarament, de manera concreta i identificable.
 • Els beneficiaris han de participar en el cofinançament de el projecte.
 • L’empresa líder del projecte i les entitats participants s’han de comprometre a difondre els nous coneixements adquirits en el context de la feina finançat més enllà dels seus únics clients i proveïdors. El projecte ha de permetre l’àmplia difusió dels coneixements adquirits, estiguin o no protegits per un títol o un dret de propietat intel·lectual.
 • Les empreses que conformin cada proposta de projecte tractor han d’estar vàlidament constituïdes a Espanya, no estar subjectes a una ordre judicial per recuperar ajudes que s’hagi considerat il·legals i incompatibles en el context d’una decisió de la Comissió Europea. Cap de les entitats involucrades en el projecte ha de tenir dificultats en el sentit de les directrius de la Comissió Europea sobre ajudes per al rescat i la reestructuració d’empreses en crisi.
 • El pressupost mínim dels projectes serà de 40.000.000 €

https://www.mincotur.gob.es/es-es/GabinetePrensa/NotasPrensa/2020/Paginas/20201210-consulta-publica-proyectos-industriales.aspx

Actualitat

PROGRAMA D'AJUTS A INVERSIONS D'ALT IMPACTE (2022)
OBJECTE Contribuir, a curt termini, a superar els efectes que la pandèmia té per a les empreses. A mitjà i llarg termini, ha de ...
Llegir més
PROGRAMA NEOTEC 2022
Objecte: L'objectiu del programa NEOTEC és la posada en marxa de nous projectes empresarials, que requereixin l'ús de tecnologies ...
Llegir més
Ajuts per incentivar el creixement en fases inicials de start-up tecnològiques (2022)
Objecte: Subvencions destinades a incentivar el creixement en fases inicials d'empreses emergents (start-up) tecnològiques. Beneficiaris: Podran ...
Llegir més

Con el apoyo del programa TIC CAMARAS – FEDER


Les galetes tècniques són estrictament necessàries perquè la nostra pàgina web funcioni i hi puguis navegar. Aquest tipus de galetes són les que, per exemple, ens permeten identificar-te, donar-te accés a determinades parts restringides de la pàgina si fos necessari, o recordar diferents opcions o serveis que ja has seleccionat, com les teves preferències de privacitat. Per això, estan activades per defecte, i no és necessària la teva autorització al respecte. A través de la configuració del teu navegador, pots bloquejar o alertar de la presència d’aquest tipus de galetes, si bé aquest bloqueig afectarà el correcte funcionament de les diferents funcionalitats de la nostra pàgina web.


Les galetes d’anàlisi ens permeten estudiar la navegació dels usuaris de la nostra pàgina web en general (per exemple, quines seccions de la pàgina són les més visitades, quins serveis s’utilitzen més i si funcionen correctament, etc.). A partir de la informació estadística sobre la navegació a la nostra pàgina web, podem millorar tant el propi funcionament de la pàgina com els diferents serveis que ofereix. Per tant, aquestes galetes no tenen una finalitat publicitària, sinó que únicament serveixen perquè la nostra pàgina web funcioni millor i s’adapti als nostres usuaris en general. Activant-les contribuiràs a aquesta millora continua. Pots activar o desactivar aquestes galetes marcant la casella corresponent, ja que estan desactivades per defecte.


Les galetes d’anàlisi ens permeten estudiar la navegació dels usuaris de la nostra pàgina web en general (per exemple, quines seccions de la pàgina són les més visitades, quins serveis s’utilitzen més i si funcionen correctament, etc.). A partir de la informació estadística sobre la navegació a la nostra pàgina web, podem millorar tant el propi funcionament de la pàgina com els diferents serveis que ofereix. Per tant, aquestes galetes no tenen una finalitat publicitària, sinó que únicament serveixen perquè la nostra pàgina web funcioni millor i s’adapti als nostres usuaris en general. Activant-les contribuiràs a aquesta millora continua. Pots activar o desactivar aquestes galetes marcant la casella corresponent, ja que estan desactivades per defecte.


Les galetes de funcionalitat ens permeten recordar les teves preferències, per personalitzar a la teva mida determinades característiques i opcions generals de la nostra pàgina web, cada vegada que hi accedeixis (per exemple, l’idioma en què se’t presenta la informació, les seccions marcades com a favorites, el teu tipus de navegador, etc.). Per tant, aquest tipus de galetes no tenen una finalitat publicitària, sinó que activant-les milloraràs la funcionalitat de la pàgina web (per exemple, adaptant-se al teu tipus de navegador) i la seva personalització d’acord amb les teves preferències (per exemple, presentant la informació en l’idioma que hagis triat en anteriors ocasions), fet que contribuirà a la facilitat, usabilitat i comoditat de la nostra pàgina durant la teva navegació. Pots activar o desactivar aquestes galetes marcant la casella corresponent, ja que estan desactivades per defecte.


Les galetes de publicitat ens permeten la gestió dels espais publicitaris inclosos a la nostra pàgina web d’acord amb criteris com el contingut mostrat o la freqüència en què es mostren els anuncis. Així per exemple, si se t’ha mostrat vàries vegades un mateix anunci a la nostra pàgina web, i no has mostrat un interès personal fent-hi clic, aquest no tornarà a aparèixer. En resum, activant aquest tipus de galetes, la publicitat mostrada a la nostra pàgina web serà més útil i diversa, i menys repetitiva. Pots activar o desactivar aquestes galetes marcant la casella corresponent, ja que estan desactivades per defecte.
Perquè ho entenguis de forma molt senzilla, et posarem un exemple fictici: si les teves últimes cerques a la web estiguessin relacionades amb la literatura de suspens, et mostraríem publicitat sobre llibres de suspens. Por tant, activant aquest tipus de galetes, la publicitat que et mostrem a la nostra pàgina web no serà genèrica, sinó que estarà orientada a les teves cerques, gustos i interessos, i per tant, ajustades exclusivament a tu. Pots activar o desactivar aquestes galetes marcant la casella corresponent, ja que estan desactivades per defecte.

GUARDAR

Aquesta web usa cookies pròpies i de tercers per a oferir un millor servei i fer estadístiques de dades d'ús. Accepta-les abans de continuar navegant per a poder gaudir de tots els seus continguts amb plena funcionalitat. Si vols més informació o modificar la seva configuració, visita la nostra Política de Cookies.