Loading...

PROGRAMA ICEX NEXT D'INICIACIÓ I CONSOLIDACIÓ DE L'EXPORTACIÓ (2023)

OBJECTE

Concessió de subvencions per iniciar i consolidar el creixement internacional de petites i mitjanes empreses espanyoles que compten amb un projecte competitiu a través de la seva participació al programa ICEX Next.

BENEFICIARIS

Empreses espanyoles amb potencial exportador que desitgin consolidar la seva estratègia internacional.

ACTUACIONS SUBVENCIONABLES

Els conceptes de despeses subvencionables és classifiquen en 2 blocs:

 • Bloc 1: Assessorament personalitzat ICEX Next.
 • Bloc 2: Despeses de prospecció i promoció, prospecció, desenvolupament de xarxa comercial i contractació del personal.

El bloc 1 concedeix un total de 30 hores d’assessorament personalitzat a les empreses en matèria d'Internacionalització prestat per consultors experts en diferents àmbits de la internacionalització i competitivitat exterior.

Les hores d’assessorament personalitzat cobreixen els aspectes següents:

 • Assessorament estratègic i operatiu dirigit a l’elaboració d’un Pla Estratègic de Negoci Internacional.
 • Assessorament per l’elaboració d’un Pla operatiu digital.
 • Assessorament per l’elaboració d’un Pla de Contingència/Seguiment al Regne Unit amb motiu del Brexit.
 • Assessorament en matèries específiques dirigides a millorar la competitivitat internacional

El bloc 2, ICEX dóna suport a despeses de promoció, prospecció, desenvolupament de xarxa comercial exterior i personal.

 • Despeses de prospecció i estudis referits a mercats internacionals.
 • Despeses de promoció internacional: aquelles despeses que impulsen el coneixement del producte o servei en el exterior.
 • Despeses de desenvolupament de la xarxa comercial en l’exterior: despeses que permetin a l’empresa el desenvolupament de la seva xarxa comercial.
 • Despeses de contractacions de personal per al reforç del Departament Internacional.

REQUISITS DELS BENEFICIARIS

 • Ser PIME. S'exclouen Associacions i Fundacions.
 • Tenir producte o servei propi que pugui ser comercialitzable internacionalment i comptar amb marca pròpia
 • No ser filial comercial o productiva d'empresa estrangera.
 • Comptar amb una facturació superior a 300.000 euros eliminant-se aquest requisit per a les start-ups de base tecnològica de recent creació que ja comptin amb producte o servei comercialitzat.
 • No haver participat en programes d'iniciació d'ICEX (PIPE o ICEX Next).

QUANTIA DE L'AJUT

La quantia màxima imputable és fins a 7.200.000 euros. Aquesta quantia pot ser incrementada en funció de la disposició pressupostària, una quantitat addicional fins a 1.200.000.

L’import màxim atorgat en cada procediment és de 2.400.000

La subvenció màxima per empresa beneficiària és de 24.000 euros corresponent al 60% de cofinançament de ICEX de les despeses. Per tant, l’empresa podrà presentar un màxim de 40.000 euros de despesa realitzada que se li aplicarà el 60%.

CARACTERÍSTIQUES

 • Procediment de concessió: Concurrència competitiva
 • El termini màxim per a dictar i notificar la resolució de concessió serà com a màxim de sis mesos comptats des de l'inici de cada procediment de selecció.

TERMINI

Es realitzen tres procediments de selecció successius que es publicaran a la web de ICEX i ICEX Next.

Calendari de períodes de presentació:

 • Procediment 1: Del 11 al 31 de maig de 2023.
 • Procediment 2: Del 1 al 20 de setembre de 2023.
 • Procediment 3: Del 28 de novembre al 20 de desembre de 2023.

Actualitat

SUBVENCIONS PER AFAVORIR L'AUTOOCUPACIÓ DE JOVES INSCRITS A LA GARANTIA JUVENIL (2024)
Objecte: Concessió de subvencions per afavorir la incorporació al mercat de treball de persones joves a l'atur com a treballadors ...
Llegir més
PIME DIGITAL 2024 per a la prestació de serveis de suport a la transformació digital
La Cambra de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació d'Espanya, juntament amb la Cambra de Comerç de Barcelona, han engegat ...
Llegir més
AJUTS CUPONS ACCIÓ A LA COMPETITIVITAT DE L'EMPRESA
Els Cupons ACCIÓ a la competitivitat de l’empresa ofereixen un descompte econòmic directe que es pot bescanviar per un servei expert ...
Llegir més

Con el apoyo del programa TIC CAMARAS – FEDER


Les galetes tècniques són estrictament necessàries perquè la nostra pàgina web funcioni i hi puguis navegar. Aquest tipus de galetes són les que, per exemple, ens permeten identificar-te, donar-te accés a determinades parts restringides de la pàgina si fos necessari, o recordar diferents opcions o serveis que ja has seleccionat, com les teves preferències de privacitat. Per això, estan activades per defecte, i no és necessària la teva autorització al respecte. A través de la configuració del teu navegador, pots bloquejar o alertar de la presència d’aquest tipus de galetes, si bé aquest bloqueig afectarà el correcte funcionament de les diferents funcionalitats de la nostra pàgina web.


Les galetes d’anàlisi ens permeten estudiar la navegació dels usuaris de la nostra pàgina web en general (per exemple, quines seccions de la pàgina són les més visitades, quins serveis s’utilitzen més i si funcionen correctament, etc.). A partir de la informació estadística sobre la navegació a la nostra pàgina web, podem millorar tant el propi funcionament de la pàgina com els diferents serveis que ofereix. Per tant, aquestes galetes no tenen una finalitat publicitària, sinó que únicament serveixen perquè la nostra pàgina web funcioni millor i s’adapti als nostres usuaris en general. Activant-les contribuiràs a aquesta millora continua. Pots activar o desactivar aquestes galetes marcant la casella corresponent, ja que estan desactivades per defecte.


Les galetes d’anàlisi ens permeten estudiar la navegació dels usuaris de la nostra pàgina web en general (per exemple, quines seccions de la pàgina són les més visitades, quins serveis s’utilitzen més i si funcionen correctament, etc.). A partir de la informació estadística sobre la navegació a la nostra pàgina web, podem millorar tant el propi funcionament de la pàgina com els diferents serveis que ofereix. Per tant, aquestes galetes no tenen una finalitat publicitària, sinó que únicament serveixen perquè la nostra pàgina web funcioni millor i s’adapti als nostres usuaris en general. Activant-les contribuiràs a aquesta millora continua. Pots activar o desactivar aquestes galetes marcant la casella corresponent, ja que estan desactivades per defecte.


Les galetes de funcionalitat ens permeten recordar les teves preferències, per personalitzar a la teva mida determinades característiques i opcions generals de la nostra pàgina web, cada vegada que hi accedeixis (per exemple, l’idioma en què se’t presenta la informació, les seccions marcades com a favorites, el teu tipus de navegador, etc.). Per tant, aquest tipus de galetes no tenen una finalitat publicitària, sinó que activant-les milloraràs la funcionalitat de la pàgina web (per exemple, adaptant-se al teu tipus de navegador) i la seva personalització d’acord amb les teves preferències (per exemple, presentant la informació en l’idioma que hagis triat en anteriors ocasions), fet que contribuirà a la facilitat, usabilitat i comoditat de la nostra pàgina durant la teva navegació. Pots activar o desactivar aquestes galetes marcant la casella corresponent, ja que estan desactivades per defecte.


Les galetes de publicitat ens permeten la gestió dels espais publicitaris inclosos a la nostra pàgina web d’acord amb criteris com el contingut mostrat o la freqüència en què es mostren els anuncis. Així per exemple, si se t’ha mostrat vàries vegades un mateix anunci a la nostra pàgina web, i no has mostrat un interès personal fent-hi clic, aquest no tornarà a aparèixer. En resum, activant aquest tipus de galetes, la publicitat mostrada a la nostra pàgina web serà més útil i diversa, i menys repetitiva. Pots activar o desactivar aquestes galetes marcant la casella corresponent, ja que estan desactivades per defecte.
Perquè ho entenguis de forma molt senzilla, et posarem un exemple fictici: si les teves últimes cerques a la web estiguessin relacionades amb la literatura de suspens, et mostraríem publicitat sobre llibres de suspens. Por tant, activant aquest tipus de galetes, la publicitat que et mostrem a la nostra pàgina web no serà genèrica, sinó que estarà orientada a les teves cerques, gustos i interessos, i per tant, ajustades exclusivament a tu. Pots activar o desactivar aquestes galetes marcant la casella corresponent, ja que estan desactivades per defecte.

GUARDAR

Aquesta web usa cookies pròpies i de tercers per a oferir un millor servei i fer estadístiques de dades d'ús. Accepta-les abans de continuar navegant per a poder gaudir de tots els seus continguts amb plena funcionalitat. Si vols més informació o modificar la seva configuració, visita la nostra Política de Cookies.