Loading...

Primer paquet d'ajuts del fons REACT-EU

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha acordat, a través del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), assignar un primer paquet d’ajuts per valor de 356 milions d’euros del programa REACT-EU de la Unió Europea que han de servir per superar l’impacte de la pandèmia de la Covid-19 i reactivar l’economia fent-la més sostenible, digital i resilient.

El consell de direcció del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) –l’òrgan que agrupa el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, els agents socials i econòmics més representatius i les associacions municipalistes- ha acordat per unanimitat l’assignació d’una primera partida que anirà destinada principalment al foment de la contractació (sobretot de persones joves i col·lectius vulnerables), programes de formació per a persones desocupades i formació d’alta qualificació i ajuts a projectes d’autoocupació per a autònoms i programes d’economia social.

L’assignació del paquet d’ajuts acordada al consell de direcció del SOC és aquesta:

  • Ajuts a la contractació: 225 milions. Aquests ajuts se centraran de manera molt destacada en les persones joves per afavorir el seu accés al món laboral (125 milions d’euros) i en col·lectius especialment vulnerables com per exemple els majors de 52 anys, dones o perceptors de la Renda Garantida de Ciutadania (100 milions).
  • Economia social i ajut a persones en risc i discapacitades: 66 milions. Aquest paquet s’adreça a persones amb discapacitat física, sensorial, intel·lectual, o trastorn de salut mental en Centres Especials de Treball o empreses d’inserció. També estimularà la contractació de personal professional de suport.
  • Formació per a l’ocupació per a persones desocupades: 40 milions. S’impulsaran programes de formació per a l’ocupació preferentment adreçats a obtenir certificats de professionalitat i amb línies específiques en el sector digital, l’atenció a les persones i l’economia verda. Es preveu que hi participen fins a un 30% de les persones desocupades.
  • Formació d’alt nivell en sectors digital, verd i assistencial: 15 milions. L’objectiu és millorar l’empleabilitat i la competitivitat així com l’adaptació als canvis en el desenvolupament de l’activitat professional, en especial els relacionats amb les competències digitals. Es preveu l aparticipació de fins a un 30% de persones desocupades.
  • Ajut a joves autònoms: 10 milions. Es facilitarà un ajut als joves autònoms desocupats que han posat en marxa un activitat per compte propi que els permeti disposar d’uns ingressos mínims al principi de l’activitat.

Actualitat

PROGRAMA D'AJUTS A INVERSIONS D'ALT IMPACTE (2022)
OBJECTE Contribuir, a curt termini, a superar els efectes que la pandèmia té per a les empreses. A mitjà i llarg termini, ha de ...
Llegir més
PROGRAMA NEOTEC 2022
Objecte: L'objectiu del programa NEOTEC és la posada en marxa de nous projectes empresarials, que requereixin l'ús de tecnologies ...
Llegir més
Ajuts per incentivar el creixement en fases inicials de start-up tecnològiques (2022)
Objecte: Subvencions destinades a incentivar el creixement en fases inicials d'empreses emergents (start-up) tecnològiques. Beneficiaris: Podran ...
Llegir més

Con el apoyo del programa TIC CAMARAS – FEDER


Les galetes tècniques són estrictament necessàries perquè la nostra pàgina web funcioni i hi puguis navegar. Aquest tipus de galetes són les que, per exemple, ens permeten identificar-te, donar-te accés a determinades parts restringides de la pàgina si fos necessari, o recordar diferents opcions o serveis que ja has seleccionat, com les teves preferències de privacitat. Per això, estan activades per defecte, i no és necessària la teva autorització al respecte. A través de la configuració del teu navegador, pots bloquejar o alertar de la presència d’aquest tipus de galetes, si bé aquest bloqueig afectarà el correcte funcionament de les diferents funcionalitats de la nostra pàgina web.


Les galetes d’anàlisi ens permeten estudiar la navegació dels usuaris de la nostra pàgina web en general (per exemple, quines seccions de la pàgina són les més visitades, quins serveis s’utilitzen més i si funcionen correctament, etc.). A partir de la informació estadística sobre la navegació a la nostra pàgina web, podem millorar tant el propi funcionament de la pàgina com els diferents serveis que ofereix. Per tant, aquestes galetes no tenen una finalitat publicitària, sinó que únicament serveixen perquè la nostra pàgina web funcioni millor i s’adapti als nostres usuaris en general. Activant-les contribuiràs a aquesta millora continua. Pots activar o desactivar aquestes galetes marcant la casella corresponent, ja que estan desactivades per defecte.


Les galetes d’anàlisi ens permeten estudiar la navegació dels usuaris de la nostra pàgina web en general (per exemple, quines seccions de la pàgina són les més visitades, quins serveis s’utilitzen més i si funcionen correctament, etc.). A partir de la informació estadística sobre la navegació a la nostra pàgina web, podem millorar tant el propi funcionament de la pàgina com els diferents serveis que ofereix. Per tant, aquestes galetes no tenen una finalitat publicitària, sinó que únicament serveixen perquè la nostra pàgina web funcioni millor i s’adapti als nostres usuaris en general. Activant-les contribuiràs a aquesta millora continua. Pots activar o desactivar aquestes galetes marcant la casella corresponent, ja que estan desactivades per defecte.


Les galetes de funcionalitat ens permeten recordar les teves preferències, per personalitzar a la teva mida determinades característiques i opcions generals de la nostra pàgina web, cada vegada que hi accedeixis (per exemple, l’idioma en què se’t presenta la informació, les seccions marcades com a favorites, el teu tipus de navegador, etc.). Per tant, aquest tipus de galetes no tenen una finalitat publicitària, sinó que activant-les milloraràs la funcionalitat de la pàgina web (per exemple, adaptant-se al teu tipus de navegador) i la seva personalització d’acord amb les teves preferències (per exemple, presentant la informació en l’idioma que hagis triat en anteriors ocasions), fet que contribuirà a la facilitat, usabilitat i comoditat de la nostra pàgina durant la teva navegació. Pots activar o desactivar aquestes galetes marcant la casella corresponent, ja que estan desactivades per defecte.


Les galetes de publicitat ens permeten la gestió dels espais publicitaris inclosos a la nostra pàgina web d’acord amb criteris com el contingut mostrat o la freqüència en què es mostren els anuncis. Així per exemple, si se t’ha mostrat vàries vegades un mateix anunci a la nostra pàgina web, i no has mostrat un interès personal fent-hi clic, aquest no tornarà a aparèixer. En resum, activant aquest tipus de galetes, la publicitat mostrada a la nostra pàgina web serà més útil i diversa, i menys repetitiva. Pots activar o desactivar aquestes galetes marcant la casella corresponent, ja que estan desactivades per defecte.
Perquè ho entenguis de forma molt senzilla, et posarem un exemple fictici: si les teves últimes cerques a la web estiguessin relacionades amb la literatura de suspens, et mostraríem publicitat sobre llibres de suspens. Por tant, activant aquest tipus de galetes, la publicitat que et mostrem a la nostra pàgina web no serà genèrica, sinó que estarà orientada a les teves cerques, gustos i interessos, i per tant, ajustades exclusivament a tu. Pots activar o desactivar aquestes galetes marcant la casella corresponent, ja que estan desactivades per defecte.

GUARDAR

Aquesta web usa cookies pròpies i de tercers per a oferir un millor servei i fer estadístiques de dades d'ús. Accepta-les abans de continuar navegant per a poder gaudir de tots els seus continguts amb plena funcionalitat. Si vols més informació o modificar la seva configuració, visita la nostra Política de Cookies.