Loading...

Ajuts per projectes de I+D en intel·ligència artificial i altres tecnologies digitals

Objecte:

Red.es ha obert el termini de sol·licituds per a la Convocatòria d'ajudes 2021 destinades a projectes de recerca i desenvolupament en intel·ligència artificial (IA) i altres tecnologies digitals, i la seva integració en les cadenes de valor.

Beneficiaris: Empreses.

Actuacions subvencionables:

 • Intel·ligència artificial: machine learning; deep learning; neural networks.
 • Internet de les Coses (IoT).
 • Tecnologies de processament massiu de dades i informació (Open/Linked/Big Data).
 • Computació d'alt rendiment (high performance computing).
 • Computació en el núvol.
 • Processament de llenguatge natural.
 • Ciberseguretat; biometria i identitat digital.
 • Blockchain.
 • Robòtica.
 • Realitat virtual i augmentada, efectes especials i simulació.
 • Impressió 3D i fabricació additiva.

 Costos subvencionables:

 • Costos de personal: costos relacionats amb els investigadors, tècnics i altre personal auxiliar, en la mesura en què estiguin dedicats al projecte o activitat pertinent. S'inclouen autònoms societaris i autònoms dependents.
 • Costos d'instrumental i material inventariable: Únicament es considerarà finançable l'amortització dels béns d'aquesta naturalesa corresponents al període finançable del projecte, amb un màxim del 30% del pressupost.
 • Costos de recerca contractual, sense excedir un 40% del pressupost. Amb un màxim de 50 €/hora.
 • Costos indirectes: 15% del cost del personal.
 • Despeses d'auditoria: màxim un 1,5% del total del pressupost.

Els beneficiaris podran subcontractar part de l'execució del projecte. Aquesta subcontractació no podrà superar el 40% de l'import del pressupost subvencionable.

Quantia de la subvenció a fons perdut:

El pressupost mínim dels projectes de recerca industrial serà de 500.000 € i el màxim de 10.000.000 €. En el cas dels projectes de desenvolupament experimental, el pressupost mínim dels projectes serà de 300.000 € i el màxim de 5.000.000 €.

Quadre resum de la intensitat de l'ajuda per tipus de projecte:

 

Intensitats d’ajut màxim dels costos subvencionables

Tipus de projecte

Petita empresa

Mitjana empresa

Resta d’empreses

Investigació industrial

70%

60%

50%

Investigació industrial amb àmplia difusió dels resultats

80%

75%

65%

Desenvolupament experimental

45%

35%

25%

Desenvolupament experimental amb àmplia difusió dels resultats

60%

50%

40%

Es pot sol·licitar pagament a compte i en aquest cas disposar d'una garantia pel 100% de l'import sol·licitat.

Característiques:

 • Es poden presentar diversos projectes per entitat, amb la limitació que únicament es poden finançar un màxim de 3 projectes per entitat.
 • Pressupost: 105 milions d'euros.
 • Termini d’execució: des de l'endemà a la presentació de l'ajuda i durant 20 mesos.
 • L'ajuda haurà de tenir un efecte incentivador en l'activitat objecte d'aquesta.

Termini:

Es poden sol·licitar del 9 de setembre al 8 d'octubre de 2021.

Actualitat

PROGRAMA D'AJUTS A INVERSIONS D'ALT IMPACTE (2022)
OBJECTE Contribuir, a curt termini, a superar els efectes que la pandèmia té per a les empreses. A mitjà i llarg termini, ha de ...
Llegir més
PROGRAMA NEOTEC 2022
Objecte: L'objectiu del programa NEOTEC és la posada en marxa de nous projectes empresarials, que requereixin l'ús de tecnologies ...
Llegir més
Ajuts per incentivar el creixement en fases inicials de start-up tecnològiques (2022)
Objecte: Subvencions destinades a incentivar el creixement en fases inicials d'empreses emergents (start-up) tecnològiques. Beneficiaris: Podran ...
Llegir més

Con el apoyo del programa TIC CAMARAS – FEDER


Les galetes tècniques són estrictament necessàries perquè la nostra pàgina web funcioni i hi puguis navegar. Aquest tipus de galetes són les que, per exemple, ens permeten identificar-te, donar-te accés a determinades parts restringides de la pàgina si fos necessari, o recordar diferents opcions o serveis que ja has seleccionat, com les teves preferències de privacitat. Per això, estan activades per defecte, i no és necessària la teva autorització al respecte. A través de la configuració del teu navegador, pots bloquejar o alertar de la presència d’aquest tipus de galetes, si bé aquest bloqueig afectarà el correcte funcionament de les diferents funcionalitats de la nostra pàgina web.


Les galetes d’anàlisi ens permeten estudiar la navegació dels usuaris de la nostra pàgina web en general (per exemple, quines seccions de la pàgina són les més visitades, quins serveis s’utilitzen més i si funcionen correctament, etc.). A partir de la informació estadística sobre la navegació a la nostra pàgina web, podem millorar tant el propi funcionament de la pàgina com els diferents serveis que ofereix. Per tant, aquestes galetes no tenen una finalitat publicitària, sinó que únicament serveixen perquè la nostra pàgina web funcioni millor i s’adapti als nostres usuaris en general. Activant-les contribuiràs a aquesta millora continua. Pots activar o desactivar aquestes galetes marcant la casella corresponent, ja que estan desactivades per defecte.


Les galetes d’anàlisi ens permeten estudiar la navegació dels usuaris de la nostra pàgina web en general (per exemple, quines seccions de la pàgina són les més visitades, quins serveis s’utilitzen més i si funcionen correctament, etc.). A partir de la informació estadística sobre la navegació a la nostra pàgina web, podem millorar tant el propi funcionament de la pàgina com els diferents serveis que ofereix. Per tant, aquestes galetes no tenen una finalitat publicitària, sinó que únicament serveixen perquè la nostra pàgina web funcioni millor i s’adapti als nostres usuaris en general. Activant-les contribuiràs a aquesta millora continua. Pots activar o desactivar aquestes galetes marcant la casella corresponent, ja que estan desactivades per defecte.


Les galetes de funcionalitat ens permeten recordar les teves preferències, per personalitzar a la teva mida determinades característiques i opcions generals de la nostra pàgina web, cada vegada que hi accedeixis (per exemple, l’idioma en què se’t presenta la informació, les seccions marcades com a favorites, el teu tipus de navegador, etc.). Per tant, aquest tipus de galetes no tenen una finalitat publicitària, sinó que activant-les milloraràs la funcionalitat de la pàgina web (per exemple, adaptant-se al teu tipus de navegador) i la seva personalització d’acord amb les teves preferències (per exemple, presentant la informació en l’idioma que hagis triat en anteriors ocasions), fet que contribuirà a la facilitat, usabilitat i comoditat de la nostra pàgina durant la teva navegació. Pots activar o desactivar aquestes galetes marcant la casella corresponent, ja que estan desactivades per defecte.


Les galetes de publicitat ens permeten la gestió dels espais publicitaris inclosos a la nostra pàgina web d’acord amb criteris com el contingut mostrat o la freqüència en què es mostren els anuncis. Així per exemple, si se t’ha mostrat vàries vegades un mateix anunci a la nostra pàgina web, i no has mostrat un interès personal fent-hi clic, aquest no tornarà a aparèixer. En resum, activant aquest tipus de galetes, la publicitat mostrada a la nostra pàgina web serà més útil i diversa, i menys repetitiva. Pots activar o desactivar aquestes galetes marcant la casella corresponent, ja que estan desactivades per defecte.
Perquè ho entenguis de forma molt senzilla, et posarem un exemple fictici: si les teves últimes cerques a la web estiguessin relacionades amb la literatura de suspens, et mostraríem publicitat sobre llibres de suspens. Por tant, activant aquest tipus de galetes, la publicitat que et mostrem a la nostra pàgina web no serà genèrica, sinó que estarà orientada a les teves cerques, gustos i interessos, i per tant, ajustades exclusivament a tu. Pots activar o desactivar aquestes galetes marcant la casella corresponent, ja que estan desactivades per defecte.

GUARDAR

Aquesta web usa cookies pròpies i de tercers per a oferir un millor servei i fer estadístiques de dades d'ús. Accepta-les abans de continuar navegant per a poder gaudir de tots els seus continguts amb plena funcionalitat. Si vols més informació o modificar la seva configuració, visita la nostra Política de Cookies.