Loading...

Ajuts per la retirada de residus de materials d'aïllament que continguin amiant (2023)

Objecte:

Concessió de subvencions destinades a la retirada, en origen, de residus de materials d'aïllament i de la construcció que continguin amiant, ubicats a l'àmbit territorial de Catalunya, i a instal·lacions d'autoconsum fotovoltaic en cobertes afectades.

Línies subvencionables:

 1. Ajuts per fomentar la retirada de residus de materials d'aïllament i de la construcció que continguin amiant, destinats als propietaris de béns immobles que continguin elements d'amiant procedents de la construcció que impulsin el seu desamiantatge.
 2. Ajuts per fomentar la retirada de residus de cobertes que continguin amiant, i la seva substitució, i complementàriament la instal·lació d'autoconsum fotovoltaic a les mateixes cobertes de l'immoble en les quals s'hagi retirat l'amiant.

Beneficiaris:

Línia 1: Propietaris de bens immobles, siguin persones físiques, jurídiques, públiques o privades, i comunitats de veïns.

Línia 2: Propietaris de bens immobles en els quals es desenvolupi o s’hagi desenvolupat activitat econòmica.

Despeses subvencionables:

Línia 1: Cost de desmuntatge, retirada, transport, gestió i tractament de residus amb amiant. NO es considera subvencionable la construcció de la nova coberta.

Línia 2:

 • Cost de desmuntatge, retirada, transport, gestió i tractament de residus amb amiant.
 • Construcció de la nova coberta.
 • Instal·lació d’autoconsum fotovoltaic.
 • No es subvencionen despeses pròpies.

Quantia de la subvenció:

Línia 1: Se subvenciona el 100% del cost de la retirada, el transport i la gestió dels residus d’amiant, amb un import d’ajut màxim de 30.000 €

Línia 2:

Per la retirada d’amiant:

 • 60% en cas de petita empresa
 • 50% en cas de mitjana empresa
 • 40% en cas de gran empresa

Amb els següents màxims:

 • Cobertes d'amiant de fins a 49 m2: 2.000 €.
 • Cobertes d'amiant de 50 m2 fins a 99 m2: 40 €/m2.
 • Cobertes d'amiant de 100 m2 fins a 499 m2: 30 €/m2. Cobertes d'amiant de 500 m2 fins 999 m2: 25 €/m2.
 • Cobertes d'amiant a partir de 1.000 m2: 20 €/m2.

Per la instal·lació de plaques fotovoltaiques:

 • P>100 kWp: 262 €/kWp
 • 10>P<=100 kWp: 318 €/kWp
 • P<=10 kWp: 534 €/kWp

No pot superar mai el total de les despeses derivades de la instal·lació fotovoltaica.

Característiques:

 • Procediment de concessió: Concurrència no competitiva.
 • La inversió ha de tenir efecte incentivador.
 • Període d’execució: Des de la presentació de l’ajut fins a 24 mesos després de la publicació de la resolució de concessió.
 • El pagament de l’ajut es farà efectiu un cop justificada la inversió.
 • Ajut subjecte al règim de Minimis.

Termini:

Es poden presentar sol.licituds del 25 de maig fins el 24 de juliol de 2023.

Actualitat

SUBVENCIONS PER AFAVORIR L'AUTOOCUPACIÓ DE JOVES INSCRITS A LA GARANTIA JUVENIL (2024)
Objecte: Concessió de subvencions per afavorir la incorporació al mercat de treball de persones joves a l'atur com a treballadors ...
Llegir més
PIME DIGITAL 2024 per a la prestació de serveis de suport a la transformació digital
La Cambra de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació d'Espanya, juntament amb la Cambra de Comerç de Barcelona, han engegat ...
Llegir més
AJUTS CUPONS ACCIÓ A LA COMPETITIVITAT DE L'EMPRESA
Els Cupons ACCIÓ a la competitivitat de l’empresa ofereixen un descompte econòmic directe que es pot bescanviar per un servei expert ...
Llegir més

Con el apoyo del programa TIC CAMARAS – FEDER


Les galetes tècniques són estrictament necessàries perquè la nostra pàgina web funcioni i hi puguis navegar. Aquest tipus de galetes són les que, per exemple, ens permeten identificar-te, donar-te accés a determinades parts restringides de la pàgina si fos necessari, o recordar diferents opcions o serveis que ja has seleccionat, com les teves preferències de privacitat. Per això, estan activades per defecte, i no és necessària la teva autorització al respecte. A través de la configuració del teu navegador, pots bloquejar o alertar de la presència d’aquest tipus de galetes, si bé aquest bloqueig afectarà el correcte funcionament de les diferents funcionalitats de la nostra pàgina web.


Les galetes d’anàlisi ens permeten estudiar la navegació dels usuaris de la nostra pàgina web en general (per exemple, quines seccions de la pàgina són les més visitades, quins serveis s’utilitzen més i si funcionen correctament, etc.). A partir de la informació estadística sobre la navegació a la nostra pàgina web, podem millorar tant el propi funcionament de la pàgina com els diferents serveis que ofereix. Per tant, aquestes galetes no tenen una finalitat publicitària, sinó que únicament serveixen perquè la nostra pàgina web funcioni millor i s’adapti als nostres usuaris en general. Activant-les contribuiràs a aquesta millora continua. Pots activar o desactivar aquestes galetes marcant la casella corresponent, ja que estan desactivades per defecte.


Les galetes d’anàlisi ens permeten estudiar la navegació dels usuaris de la nostra pàgina web en general (per exemple, quines seccions de la pàgina són les més visitades, quins serveis s’utilitzen més i si funcionen correctament, etc.). A partir de la informació estadística sobre la navegació a la nostra pàgina web, podem millorar tant el propi funcionament de la pàgina com els diferents serveis que ofereix. Per tant, aquestes galetes no tenen una finalitat publicitària, sinó que únicament serveixen perquè la nostra pàgina web funcioni millor i s’adapti als nostres usuaris en general. Activant-les contribuiràs a aquesta millora continua. Pots activar o desactivar aquestes galetes marcant la casella corresponent, ja que estan desactivades per defecte.


Les galetes de funcionalitat ens permeten recordar les teves preferències, per personalitzar a la teva mida determinades característiques i opcions generals de la nostra pàgina web, cada vegada que hi accedeixis (per exemple, l’idioma en què se’t presenta la informació, les seccions marcades com a favorites, el teu tipus de navegador, etc.). Per tant, aquest tipus de galetes no tenen una finalitat publicitària, sinó que activant-les milloraràs la funcionalitat de la pàgina web (per exemple, adaptant-se al teu tipus de navegador) i la seva personalització d’acord amb les teves preferències (per exemple, presentant la informació en l’idioma que hagis triat en anteriors ocasions), fet que contribuirà a la facilitat, usabilitat i comoditat de la nostra pàgina durant la teva navegació. Pots activar o desactivar aquestes galetes marcant la casella corresponent, ja que estan desactivades per defecte.


Les galetes de publicitat ens permeten la gestió dels espais publicitaris inclosos a la nostra pàgina web d’acord amb criteris com el contingut mostrat o la freqüència en què es mostren els anuncis. Així per exemple, si se t’ha mostrat vàries vegades un mateix anunci a la nostra pàgina web, i no has mostrat un interès personal fent-hi clic, aquest no tornarà a aparèixer. En resum, activant aquest tipus de galetes, la publicitat mostrada a la nostra pàgina web serà més útil i diversa, i menys repetitiva. Pots activar o desactivar aquestes galetes marcant la casella corresponent, ja que estan desactivades per defecte.
Perquè ho entenguis de forma molt senzilla, et posarem un exemple fictici: si les teves últimes cerques a la web estiguessin relacionades amb la literatura de suspens, et mostraríem publicitat sobre llibres de suspens. Por tant, activant aquest tipus de galetes, la publicitat que et mostrem a la nostra pàgina web no serà genèrica, sinó que estarà orientada a les teves cerques, gustos i interessos, i per tant, ajustades exclusivament a tu. Pots activar o desactivar aquestes galetes marcant la casella corresponent, ja que estan desactivades per defecte.

GUARDAR

Aquesta web usa cookies pròpies i de tercers per a oferir un millor servei i fer estadístiques de dades d'ús. Accepta-les abans de continuar navegant per a poder gaudir de tots els seus continguts amb plena funcionalitat. Si vols més informació o modificar la seva configuració, visita la nostra Política de Cookies.