Loading...

AJUTS A LA DIGITALITZACIÓ DELS COMERÇOS CATALANS 2ª conv.

OBJECTE

Impulsar la competitivitat i la modernització, a través de la transformació digital i sostenible de les petites i mitjanes empreses de comerç i de les associacions i entitats de comerç.

BENEFICIARIS

 • Autònoms.
 • Petites i mitjanes empreses.
 • Entitats territorials, gremis i entitats sectorials de comerç sense ànim de lucre i les associacions de mercats municipals sedentaris i no sedentaris.

Queden excloses com a beneficiàries d’aquests ajuts les empreses que es troben participades en més d’un 50% per capital públic, les fundacions, i els col·legis professionals.

REQUISITS I CARACTERÍSTIQUES

 • L’activitat principal del negoci ha de correspondre amb el CNAE 45 o 47.
 • Inversió mínima de 2.000 euros.
 • Tenir un establiment a peu de carrer a Catalunya.
 • Les solucions tecnològiques han d’estar com a mínim en llengua catalana.
 • Règim de concurrència competitiva.
 • Ajuts subjectes al règim de minimis.
 • Període d'execució: De l'1 de gener del 2022 al 30 de setembre del 2023.

ACTUACIONS SUBVENCIONABLES
Empreses:

 • Projectes de noves tecnologies dirigides a millorar diferents àrees de l’estratègia comercial en línia de comunicació, del model de negoci i de l’experiència de compra.
  • Botiga online.
  • Solucions ciberseguretat.
  • Noves tecnologies i tècniques d’analítica avançada per millorar l’atenció, relació i coneixement de la clientela.
 • Transformació del punt de venda:
  • Digitalització de la gestió del comerç.
  • Noves tecnologies en el punt de venta per millorar el procediment de pagament i evitar cues.
  • Adquisició d’eines i mobiliari tecnològic (ordinadors, tauletes, etc) sempre que siguin per ús directe a l’establiment o a la clientela.
  • Interactivitat: etiquetes NFC, codis QR...
  • Implantació d’etiquetes electròniques RFID.
  • Sistema d comptadors de persones i de mesura del tràfic a les diferents àrees de la botiga.
 • Despeses relatives a la sostenibilitat i a l’economia circular.
  • Inversions per disminuir el consum d’envasos i embalatge.
  • Noves tecnologies per disminuir els costos i l’impacte mediambiental.
  • Sistemes digitalitzats de punt de recollida.

Entitats i associacions de comerç:

 • Millora de l’atenció i relació i coneixements de les persones consumidores i la seva fidelització mitjançant l’ús de noves tecnologies i tècniques d’analítica avançada.
 • Inversió en canals digitals de les associacions.
 • Publicitat i comunicació en mitjans o suports digitals.
 • Mètriques i anàlisis del mercat.
 • Solucions de ciberseguretat a nivell associatiu.
 • Adquisició d’eines i mobiliari tecnològic.
 • Formació destinada a millorar l’ús i gestió d’eines tecnològiques del comerç.

QUANTIA D'AJUT

Fins a un 80% de les despeses subvencionables amb un màxim de 75.000 euros.

TERMINI DE SOL·LICITUD

De les 9:00 hores del dia 20 de juny de 2023 fins les 14:00 hores del dia 19 de juliol de 2023.

Actualitat

Impuls a actuacions transversals a l'economia circular en empreses (PERTE)
El Ministeri per la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic ha anunciat la convocatòria per a la segona línia del ...
Llegir més
PROGRAMA D'AJUTS A INVERSIONS D'ALT IMPACTE (2024)
Objecte Programa d'ajuts a inversions empresarials d'alt impacte, que inclou projectes d'inversió de creació d'ocupació ...
Llegir més
Ajuts per facilitar l'accés a garanties adreçades a projectes de reindustrialització i impuls de l'activitat industrial a Catalunya
Objecte: Subvencionar projectes d'inversió en actius fixos i despeses de circulant per a la modernització, transformació del ...
Llegir més

Con el apoyo del programa TIC CAMARAS – FEDER


Les galetes tècniques són estrictament necessàries perquè la nostra pàgina web funcioni i hi puguis navegar. Aquest tipus de galetes són les que, per exemple, ens permeten identificar-te, donar-te accés a determinades parts restringides de la pàgina si fos necessari, o recordar diferents opcions o serveis que ja has seleccionat, com les teves preferències de privacitat. Per això, estan activades per defecte, i no és necessària la teva autorització al respecte. A través de la configuració del teu navegador, pots bloquejar o alertar de la presència d’aquest tipus de galetes, si bé aquest bloqueig afectarà el correcte funcionament de les diferents funcionalitats de la nostra pàgina web.


Les galetes d’anàlisi ens permeten estudiar la navegació dels usuaris de la nostra pàgina web en general (per exemple, quines seccions de la pàgina són les més visitades, quins serveis s’utilitzen més i si funcionen correctament, etc.). A partir de la informació estadística sobre la navegació a la nostra pàgina web, podem millorar tant el propi funcionament de la pàgina com els diferents serveis que ofereix. Per tant, aquestes galetes no tenen una finalitat publicitària, sinó que únicament serveixen perquè la nostra pàgina web funcioni millor i s’adapti als nostres usuaris en general. Activant-les contribuiràs a aquesta millora continua. Pots activar o desactivar aquestes galetes marcant la casella corresponent, ja que estan desactivades per defecte.


Les galetes d’anàlisi ens permeten estudiar la navegació dels usuaris de la nostra pàgina web en general (per exemple, quines seccions de la pàgina són les més visitades, quins serveis s’utilitzen més i si funcionen correctament, etc.). A partir de la informació estadística sobre la navegació a la nostra pàgina web, podem millorar tant el propi funcionament de la pàgina com els diferents serveis que ofereix. Per tant, aquestes galetes no tenen una finalitat publicitària, sinó que únicament serveixen perquè la nostra pàgina web funcioni millor i s’adapti als nostres usuaris en general. Activant-les contribuiràs a aquesta millora continua. Pots activar o desactivar aquestes galetes marcant la casella corresponent, ja que estan desactivades per defecte.


Les galetes de funcionalitat ens permeten recordar les teves preferències, per personalitzar a la teva mida determinades característiques i opcions generals de la nostra pàgina web, cada vegada que hi accedeixis (per exemple, l’idioma en què se’t presenta la informació, les seccions marcades com a favorites, el teu tipus de navegador, etc.). Per tant, aquest tipus de galetes no tenen una finalitat publicitària, sinó que activant-les milloraràs la funcionalitat de la pàgina web (per exemple, adaptant-se al teu tipus de navegador) i la seva personalització d’acord amb les teves preferències (per exemple, presentant la informació en l’idioma que hagis triat en anteriors ocasions), fet que contribuirà a la facilitat, usabilitat i comoditat de la nostra pàgina durant la teva navegació. Pots activar o desactivar aquestes galetes marcant la casella corresponent, ja que estan desactivades per defecte.


Les galetes de publicitat ens permeten la gestió dels espais publicitaris inclosos a la nostra pàgina web d’acord amb criteris com el contingut mostrat o la freqüència en què es mostren els anuncis. Així per exemple, si se t’ha mostrat vàries vegades un mateix anunci a la nostra pàgina web, i no has mostrat un interès personal fent-hi clic, aquest no tornarà a aparèixer. En resum, activant aquest tipus de galetes, la publicitat mostrada a la nostra pàgina web serà més útil i diversa, i menys repetitiva. Pots activar o desactivar aquestes galetes marcant la casella corresponent, ja que estan desactivades per defecte.
Perquè ho entenguis de forma molt senzilla, et posarem un exemple fictici: si les teves últimes cerques a la web estiguessin relacionades amb la literatura de suspens, et mostraríem publicitat sobre llibres de suspens. Por tant, activant aquest tipus de galetes, la publicitat que et mostrem a la nostra pàgina web no serà genèrica, sinó que estarà orientada a les teves cerques, gustos i interessos, i per tant, ajustades exclusivament a tu. Pots activar o desactivar aquestes galetes marcant la casella corresponent, ja que estan desactivades per defecte.

GUARDAR

Aquesta web usa cookies pròpies i de tercers per a oferir un millor servei i fer estadístiques de dades d'ús. Accepta-les abans de continuar navegant per a poder gaudir de tots els seus continguts amb plena funcionalitat. Si vols més informació o modificar la seva configuració, visita la nostra Política de Cookies.